HU RO EN
Ivói Izlandi lovak lovarda!

Ivói Izlandi lovak lovarda!

Izlandi lovak

Izlandon őshonos szívós, robusztus pónifajta, amely egy átlagos felnőttet épp olyan könnyen elbír, mint a gyerekeket. Kis testmérete ellenére inkább a lovak, mintsem a pónik között szokták emlegetni.
A mai izlandi ló a korábban Izlandra vitt észak- és közép-európai pónik és kislovak keresztezéséből alakult ki.
Az izlandi ló barátságos, tanulékony és könnyen kezelhető, emellett lelkes és magabiztos. Kisgyermekek alatt, vagy terápiás oktatásban is kiváló társ, emellett jól ugrik. Mivel Izlandon nincsenek ragadozók, az izlandi pónik nem mondhatók félősnek. Figyelmesek, felbecsülik a veszélyt és csak ezután cselekszenek.

A három alapjármódon - lépés, ügetés és vágta - kívül még a tölttel (négyütemű gyorslépés), és passz-szal (poroszkálás) is rendelkeznek. A tölt és a poroszkálás nagyobb biztonságot biztosítanak az egyenetlen terepen.
A tölt lépéssorrendje ugyanaz, mint a lépésé, tiszta négyütemű jármód. Mivel hiányzik a lebegőfázis, a lovast nem rázza, hanem kellemesen ringatja. Ez a rendkívül kényelmes jármód tette az izlandi pónit annyira népszerűvé hazáján kívül is.

Az ivói Izlandi lovak lovarda Romániában elsőként kezdett el ezzel a különleges fajtával foglalkozni. A jelenleg 20 lóval üzemelő lovarda 2013 tavaszán üdvözölhette az első ott született kiscsikót. A csikók létszáma azóta is gyarapszik, viszont az izlandi ló későn érő típus, csak 4-5 éves korában érik meg a lovaglásra. Ugyanakkor nagyon hosszú életű és szívós fajta.

Lovasoktatás:

- Bevezetés az izlandi lovak világába (8 éves életkor felett): három alkalom lovasoktatás. Ez után a résztvevő biztonságosan megtanul lovagolni az izlandi lovakon. Bátran vállalkozhat egész napos túrákra. Az oktatás menete: első alkalom futószárazás, második alkalom tölt, harmadik
alkalom tereplovaglás, alkalmanként minimum 60 perc.
Ár: 190 lej

- Egyedi lovas lecke (nyolcéves életkor felett): egy alkalom igény és tudásszint szerinti lovasoktatás.
Ár: 100 lej

- Ismerkedés az izlandi lovakkal: felszerszámozás, séta, lóápolási alapismeretek
Ár: 100 ron/óra/ló

Tereplovaglás:

- Kilovaglás a természetbe: a túra időtartama négy óra, ami tartalmazza a felszerszámozást, tereplovaglást Ivó környékén és a túra időtartama alatt egy forró teát.
Ár: 100 lej/ alkalom

- Egész napos lovastúra: az egész napos lovastúra tartalmazza a lovak felszerszámozását, kilovaglást a Madarasi Hargita vidékére, egy italt a lovaglás alatt valamint egy étkezést a természetben.
Ár: 200 lej/ alkalom

Családi lovas hétvége:

Fedezze fel a család közösen a lovaglás örömét, és tanuljon meg a hétvége során izlandi lovon lovagolni. Az izlandi lovakat nyugodt természetük, kényelmes járásuk és közepes termetük alkalmassá teszi arra, hogy a család akár egyetlen hétvége során megtanuljon lovagolni rajtuk. A családi csomag
tartalma: két alkalommal lovasoktatás, egy éjszaka szállás a Honor Villában, valamint teljes ellátás a hétvégén három fő részére.
Ár: 310 lej felnőtteknek, 190 lej gyerekeknek.

Kobakot, lovaspálcát, kesztyűt a lovarda biztosít 5 lej ellenében.

Bérletek:

- Bronzbérlet: hat alkalmi bérlet, ami tartalmaz öt kilovaglást a természetbe és egy egész napos lovastúrát.
Ár: 500 lej

- Ezüstbérlet: tizenkét alkalmi bérlet, ami tartalmaz ugyanannyi kilovaglást a természetbe vagy hat egész napos lovastúrát.
Ár: 900 lej

- Aranybérlet: ötvenkét alkalmi bérlet, ami tartalmaz ugyanannyi kilovaglást a természetbe vagy huszonhat egész napos lovastúrát.
Ár: 3500 lej

A bérleteket 2014 végéig kell felhasználni. A bérletek nem használhatóak fel a többnapos

- A programokon való részvételhez előzetes egyeztetés szükséges. Bővebb információért és időpont egyeztetésért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mobil: OO4-0756 094251

E-mail: activity@elkfarm.ro

Honlap: www.izlandilovak.ro

 

Ivói Izlandi lovak lovarda!
Ivói Izlandi lovak lovarda!
Kulcsszavak:   

lovaglás,ivói izlandi lovak lovarda, lovassport, ló, lovaglás, lovak, kezdõ, haladó lovasok, csoportok számára kínálunk programokat, istálló, póniló, futószáras oktatás, lovaglás