HU RO EN
Székelyföldi Lovas Ünnep!

2017-ben a Székelyföldi Lovas Ünnep szeptember 02. és 03-án, szombaton és vasárnap kerül megszervezésre!

2016-ban több mint hatvan programmal, közel négyszáz fellépővel és versenyzővel várták a résztvevőket a IX. Székelyföldi Lovas Ünnepre a Gyergyószentmiklós lovaspályájára.

A székelyföldi lószerető emberek szombat-vasárnapi találkozója nem fejezhető ki számokban. Annál inkább élményekben, amelyekre a Gyergyószentmiklóson megrendezett Székelyföldi Lovas Ünnep évente ad lehetőséget.

A rendezvény röpke nyolc év alatt Gyergyói Lovas Napokból Székelyföldi Lovas Ünneppé nőtte ki magát. Gyergyószentmiklós önkormányzata jó lóra tett, amikor felkarolta ezt a rendezvényt, és lehetőségéhez mérten segítette, mert a Napokból mára már Ünnep lett.

Újra felértékelődőtt a ló és az ember kapcsolata, hiszen Székelyföld-szerte gombamód szaporodnak a lovas iskolák és hagyományőrző egyesületek. A Székelyföldi Lovas Ünnep megerősíti mindannyiunkban a ló szeretetét, a lovas hagyományok megőrzése iránti felelősséget, hiszen büszkén valljuk, hogy lovas nemzet vagyunk. 

A műsorszámok gazdagságával arányos volt az érdeklődés is. Helye volt itt a kovácsnak, de a nyeregárusnak is, standokon kínálták portékájukat a hagyományőrzők. Volt étel-ital és jókedv, sok taps és kacagás. De nem felejthetjük ki a felsorolásból a Fogathajtó csillag születik-vetélkedőt sem. De volt verseny is, díjugrató, sor került a hagyományos Pál Ágnes díjugrató kupára, valamint kettes és négyes fogathajtó megmérettetésre. Ízelítőt kaptunk a lovasíjászat misztikumából, megtekinthettük a lovas kaszkadőrök mutatványát, és a rönkhúzó munkalovak életébe is betekintést nyerhettünk.

Folyamatos autósorok szállították a pályára igyekvőket, és a benépesedett a lelátók tanúskodtak a nagy érdeklődésről. Magyarországból, Angliából, Svájcból, Svédországból, Ausztriából és Izraelből is jöttek a székelyek lovasünnepére. A szervezők elmondták, hogy összenőttünk a lovakkal, a természettel. Isten így teremtett minket.

Facebook: https://www.facebook.com/szekelyfoldi.lovasunnep/

Honlap: www.fogathajtas.ro

A javasolt útvonal: Székelyudvarhely - Zetelaka - Tekerőpatak - Gyergyószentmiklós kb. 63 km.

Jó szórakozást kívánunk!

Székelyföldi Lovas Ünnep!
Székelyföldi Lovas Ünnep!
Kulcsszavak:   

Székelyföldi Lovas Ünnep, Gyergyószentmiklós, Erdély, rendezvények, fesztivál, találkozó, lovas bemutató, lóverseny, székely hagyományok, kikapcsolódás, program ajánlatok