HU RO EN
Eladó 237.900 m2-es panorámás földterület!

A földterület Kiskede falu külterületén helyezkedik el, Székelykeresztúr és Székelyudvarhely között. A 237.900 m2 egybefüggő területet három parcella alkotja, ezek mérete 8700 m2, 100.000 m2 és 129.200 m2.

A terület jó minőségű termőföld, korábban szántóként, az utóbbi években legelőként van hasznosítva. A területet egyik oldalról a falu, másik oldalról dombság és erdő határolja. Dél-délnyugati fekvésű, enyhén lankás, ez sok napfényt biztosít. Vaddisznó, gímszarvas, őz, és időnként medve is látogatja a területet.

Kiskede falu lakossága 73 fő, Siménfalva önkormányzata irányítja (http://hu.wikipedia.org/wiki/Sim%C3%A9nfalva). Székelyföld szívében található, a 800 éves város, Székelykeresztúr mindössze 10 km-re, Székelyudvarhely 24 km-re van. Vlad Drakul szülőháza, a Segesvári vár, mely az UNESCO világörökség része, 36 km-re fekszik.
A szomszédos faluban, Rugonfalván egy 18 hektáros tó biztosítja a kikapcsolódást a horgászni, vagy strandolni vágyóknak. http://www.laculruganesti.ro/intro_hu.html

A terület rengeteg lehetőséget biztosít, melyek lehetnek:

A tökéletes visszavonulásra alkalmas családi tanya
Panorámás parcellák nyaralók építéséhez
Farm (állattartás, vagy mezőgazdaság)
Eco-hotel
Kemping
Erdősítés

A területre területalapú támogatás évek óta igényelve van, éves szerződéssel, mely nem korlátozza az új tulajdonost tervei megvalósításában. A jövőben Románia az 5 - 30 ha nagyságú birtokokat tervezi kiemelten támogatni, ennek megfelelően jelentős pályázati lehetőségek várhatók az elkövetkező 5 évben.

A parcellák elektronikus telekkönyvekkel rendelkeznek (ez előírás lesz 2018-tól minden földterületre), per, teher és igénymentesek. Jelenleg egy romániai bejegyzésű kft. tulajdonában vannak, mely kizárólag e célból került alapításra. Lehetőség van a terület megvásárlására a kft.-vel együtt, ez esetben elkerülhető az adásvétel egyébként kötelező önkormányzati bejelentése és kifüggesztése a siménfalvi hirdetőtáblára (hiszen a terület nem cserél gazdát, csak az azt tulajdonló kft.). A kft. megvásárlásával szintén elkerülhető a területszomszédok elővásárlási joga. A kft. könyvei megtekinthetők a könyvelőnél, teljes audit lehetséges. Amennyiben az új vevő igényt tart rá, a kft. ára benne foglaltatik az árban.

Ez a terület lehetőséget biztosít arra is, hogy középtávú befektetésként tekintsen rá az új tulajdonos, még abban az esetben is, ha nem változtat a föld hasznosításán, és továbbra is legelőként hasznosítja. Románia 2007 óta az Európai Unió tagja, és 2014. január 1. óta az EU bármely állampolgára szabadon vásárolhat földet Romániában. Az ország gazdaságilag, pénzügyileg, politikailag stabil, Székelyföld pedig kiemelt jelentőséggel bír minden magyar ember számára. A termőföld ára Romániában folyamatosan növekszik, így hát ez a legjobb pillanat a befektetésre.

Irányár: € 98.000,-

Tulajdonos: Dr. Budik György

Tel.: 0036 - 30 9508330
E-mail: transylvaniaproperty@hotmail.com

Eladó 237.900 m2-es panorámás földterület!
Kulcsszavak:   

kiskede, eladó, telek, erdélyi ingatlanok, telek vásásrlás, székelyföldi ingatlanok, kedvezménzes árak, romániai telkek, székelyudvarhely