HU RO EN
Kajakozás és kenuzás a Zetelaki víztározón

Kajakozás és kenuzás a Zetelaki víztározón

Aki járt a víztározó környékén az tudja, hogy milyen csodálatos ez a táj. Most lehetőség van arra is, hogy a vízen evezve beutazza a Zetelaki víztározót és egy különleges élményben legyen része.

A kajakok többsége teljesen kezdőknek is ideális, mivel a formájukból adódóan nagyon stabilak és biztonságosak. Van olyan kajak is, ami kicsivel több tudást igényel, ezek kevésbé stabilak viszont gyorsabban lehet haladni velük. Mindegyik kajak egy személyes, kisebb csomagot ( pl, vizet, ropit) magával vihet, aki kajakozni szeretne.
A kenuk négy személyesek. A kenuzás jobban összehozza az embereket, mivel itt komoly csapatmunka szükséges. Amikor mind a négy személy szinkronba evez, annak megvan a szépsége és az eredménye is.

A kajakokra és kenukra is érvényes, hogy nem szükséges erőből evezni ahhoz, hogy haladjunk. Elég viszonylag kis erővel evezni, ez segít a stabilitás megőrzésében is. A járművekben nem tanácsos felállni, mivel így jelentősen megnő annak az esélye, hogy a személy beleesik a vízbe. Rendeltetés szerinti használat esetében nincs oka senkinek a félelemre, mert a kajakok és kenuk biztonságosak, ráadásul mindenkinek kötelező a mentőmellény viselete, akár tud úszni az illető, akár nem.

A víztározó területén bárki, bármerre szabadon evezhet akár kajakkal, akár kenuval. A horgászokra kell odafigyelni, hogy őket ne zavarjuk meg a tevékenységükben. Horgászokkal találkozhatunk a part mentén és csónakban is, és mindenképpen érdemes tisztes távolságot tartani tőlük a békesség megőrzése érdekében.

A kajak és kenukölcsönző a Varság felé vezető útról könnyen megközelíthető, és ingyenes parkolóval rendelkezik. A helyszínen kempingezni is van lehetőség.
Jelenleg 8 kajak és 4 kenu áll az evezni vágyók rendelkezésére. A kajakokból 6 alkalmas teljesen kezdőknek, a másik kettőt inkább olyannak ajánlom, aki már kajakozott korábban.

Árajánlat:

A kajakozás ára 30 Lej / óra / fő
A kenuzás ára 100 Lej / óra (25 lej /fő)

Nyitvatartás:

A hét minden napján 12 óra és 20 óra között Június 01. - Szeptember 30. között.
Más időpontban történő kajakozás/kenuzás előzetes egyeztetés alapján történik.

Érdeklődni, foglalni: 004-0753 772924, zoldkalap.kajak@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/zoldkalap

Kajakozás és kenuzás a Zetelaki víztározón
Kajakozás és kenuzás a Zetelaki víztározón
Kulcsszavak:   

Kajakozás és kenuzás a Zetelaki víztározón, Erdély, felejthetetlen élmény, családi program, Székelyföld, szabadtéri program, Románia, utazás Erdélybe